Hozzávalók 6 személyre
1000 ml tej
300 g rizs
4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
vanília
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál natúr joghurt
300-400 g piros ribizli
A díszítéshez
citromfű levél
Lábosba mérjük a tejet, a rizst, a cukrot és a sót. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a joghurtot, a citromhéjat, a vaníliát, és lefedve 20-30 percig pihentetjük.
A ribizliből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a többi szárát eltávolítjuk, leöblítjük a gyümölcsöt, majd óvatos mozdulatokkal a rizsbe forgatjuk.
Poharakba szedjük a gyümölcsrizst, a félretett ribizlivel és citromfű levéllel díszítjük.
Langyosan és hidegen egyaránt finom.
A ribizli helyett más gyümölcsöt (eper, szeder, málna, vagy ezek vegyesen) is használhatunk.
1000 ml tej
300 g rizs
4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
vanília
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál natúr joghurt
300-400 g piros ribizli
A díszítéshez
citromfű levél
Lábosba mérjük a tejet, a rizst, a cukrot és a sót. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a joghurtot, a citromhéjat, a vaníliát, és lefedve 20-30 percig pihentetjük.
A ribizliből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a többi szárát eltávolítjuk, leöblítjük a gyümölcsöt, majd óvatos mozdulatokkal a rizsbe forgatjuk.
Poharakba szedjük a gyümölcsrizst, a félretett ribizlivel és citromfű levéllel díszítjük.
Langyosan és hidegen egyaránt finom.
A ribizli helyett más gyümölcsöt (eper, szeder, málna, vagy ezek vegyesen) is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése