Hozzávalók:
-
1
fej karfiol
-
40
dkg liszt
-
10-15
dkg sajt
-
2
tojás
-
4-5
dl tej
-
1
kis csokor bazsalikom és petrezselyemzöld
-
só,
bors
A karfiolt
szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és villával
törjük össze. Keverjük el a lisztet a tojással, tejjel, a reszelt sajttal, az
apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majd a
karfiollal is. Sűrűn folyós palacsintatészta állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk.
A palacsinta sütőt melegítsük fel és kevés olajban süssünk evőkanálnyi
adagokat, terítsük szét kör alakúra és süssük pirosra mindkét oldalát.
Tejföllel és sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése