Hozzávalók a
tésztához:
-
10
dkg étcsoki
-
12
dkg vaj vagy margarin
-
4
dkg porcukor
-
6
tojás
-
10
dkg porcukor
-
12
dkg liszt
A csokoládét
vízgőz felett megolvasztjuk. A tojások fehérjét csipet sóval habosra felverjük
majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot és tovább verjük. A vajat a 4 dkg
porcukorral, a tojások sárgájával és a liszttel simára keverjük. A két masszát összeforgatjuk és egy
kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük, ne ijedjünk
meg, majdnem 1 órát sül. Tűpróbával ellenőrizzük.
Töltelékhez:
-
kb.
30 dkg sárgabaracklekvár
-
1
citrom
-
fél
dl rum
A lekvárt
összekeverjük a rummal és a citrom reszelt héjjával. Ha kemény a lekvárunk
akkor össze lehet melegíteni, hogy hígabb legyen. Majd elfelezzük és a felét a
kettévágott torta közé kenjük, a másik felével pedig bevonjuk a torta tetejét
és az oldalát is majd hűtőbe tesszük 1 órára.
Bevonáshoz:
-
10
dkg étcsoki
-
1
ek olaj
A csokit
vízgőz felett az olajjal megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortát és megdíszítjük.
majd mehet a hűtőbe ismét. Én csináltam rá csoki díszeket amiket sütőpapíron
készítettem és a fagyasztóba tettem h megdermedjen. Valamint dióval, citromfű
levéllel és csokis kekszgolyókkal díszítettem még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése