Hozzávalók
-
35 dkg rizs
-
fél dl olíva olaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 db zöldségleves kocka
-
50 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
-
10 dkg sajt
Készítsünk alaplevet 8 dl vízből és a Knorr Zöldségleves-kockából. Adjuk
hozzá a borsót és főzzük puhára. Szedjük ki a borsót az alapléből és
a felét turmixoljuk össze. A másik felét hagyjuk egészben. Tegyük félre az
alaplevet és tartsuk forrón. Vágjuk finomra a hagymát. Nagy
lábosban, forró olíva olajon dinszteljük üvegesre a finomra vágott hagymát és
adjuk hozzá a rizst. Keverjük össze és pár percig pirítsuk együtt. Fokozatosan
adjuk a rizshez az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk, majd keverjük bele az
egész és a pürésített borsót és tegyük kb 20 percre a sütőbe fedővel lefedve.
20 perc után nézzünk rá és ha nagyon száraz öntsünk hozzá még egy kis vizet és
tegyük vissza, szaftosnak kell lennie. Ha kész és megpuhult a rizs szórjuk meg
a reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése