Hozzávalók :
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg búzadara
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 2 ek olaj + a sütéshez
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 2 érettebb banán
A tojássárgáját a cukorral és a sóval összekeverjük, beleöntjük a tejet és folyamatos keverés mellett a lisztet és a búzadarát is, végül beledolgozzuk az olajat. Kb. fél órát állni hagyjuk. A banánokat villával összetörjük és beleforgatjuk a masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a a tojássárgás résszel. Serpenyőbe forró olajra vagy vajra öntjük, amikor az alja megpirult, átforgatjuk ezt is pirosra sütjük és felszabdaljuk nagyobb darabokra. Lekvárral porcukorral vagy csoki öntettel tálaljuk, de önmagában is finom.
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg búzadara
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 2 ek olaj + a sütéshez
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 2 érettebb banán
A tojássárgáját a cukorral és a sóval összekeverjük, beleöntjük a tejet és folyamatos keverés mellett a lisztet és a búzadarát is, végül beledolgozzuk az olajat. Kb. fél órát állni hagyjuk. A banánokat villával összetörjük és beleforgatjuk a masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a a tojássárgás résszel. Serpenyőbe forró olajra vagy vajra öntjük, amikor az alja megpirult, átforgatjuk ezt is pirosra sütjük és felszabdaljuk nagyobb darabokra. Lekvárral porcukorral vagy csoki öntettel tálaljuk, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése