Hozzávalók:
-
2
szikkadt zsemle
-
500
g brokkoli (fagyasztott)
-
só,
bors
-
1
ek mustár
-
majoranna
-
300
g burgonya
-
2-3
ek tejföl
-
2
tojás
-
szerecsendió
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
4
gerezd fokhagyma
-
1
ek olaj
-
1
csokor petrezselyem
-
500
g darált hús
-
2
ek zsemlemorzsa
-
2-3
paradicsom
-
250
g sajt
A zsemléket
beáztatjuk langyos vízbe. A töltelékhez a brokkolit lobogva forró sós vízbe
puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük és pici darabokra
vágjuk. Konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk,
felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a
tejfölt, 1 tojást, sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót, végül lazán
beleforgatjuk a brokkolit. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és
megfonnyasztjuk az olajban, azután a kinyomkodott zsemlékkel és a maradék 1
tojással, finomra vágott petrezselyemzölddel, mustárral, majorannával, sóval
borssal és a darált hússal összekeverjük. A tortaformát kivajazzuk, meghintjük
zsemlemorzsával. Az aljára simítjuk a hús massza felét, majd a brokkolis
keveréket, végül a maradék húsmasszát és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Közben a paradicsomokat ( ha akarjuk meghámozzuk) én nem tettem, és szeletekre
vágjuk, magjaikat, levüket eltávolítjuk. A sajtot 1 cm vékonyan felszeleteljük.
Kivesszük a fasírtot a sütőből kb 1 óra múlva és a sajtot valamint a
paradicsomot csillag alakzatban, csinosan a tetejére rendezzük és további 20
percig sütjük. A tortát 10 percig pihentetjük, mikor megsült, majd tortaszerűen
szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése