Piskóta hozzávalók:
-
5 tojás
-
15 dkg porcukor
-
20 dkg liszt
-
1 sütőpor
-
2 kanál kakaó
Az 5 tojássárgáját 5 kanál langyos vízzel és 10 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd az 5 tojásfehérjét 5 kanál langyos vízzel és a megmaradt 5 dkg porcukorral szintén habosra kikeverjük. A habosra kikevert tojássárgájába beletesszük a 20 dkg megszitált lisztet a sütőport és a 2 kanál kakaót, végül belekavarjuk a habosra kevert tojásfehérjét is. Vajjal kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél kisütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Krém hozzávalók:
-
22 dkg étcsokoládé
-
5 dkg cukor
-
22 dkg vaj
-
1-2 csepp vanília kivonat
-
2 ek. rum
Díszítéshez:
-
csokis tortadara
-
6 dkg étcsoki
A csokit
kockákra törve gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat, a
barnacukrot, a rumot és a vanília kivonatot. Ha simára kevertük, tegyük a
hűtőbe 1-2 órára míg megszilárdul, de vigyázzunk mert ha sokáig bent hagyjuk,
nagyon kemény lesz. Töltsük meg a tortalapokat vékonyan a krémmel, úgy, hogy
hagyjunk az oldalára és a tetejére is. Az oldalára csokis tortadarát
nyomkodtam. A tetejére előző nap megolvasztottam kb. 2-3 dkg étcsokit, zacskóba
öntöttem, kivágtam az alját és egy sütőpapírral bélelt tálcára készítettem
ezeket a csoki díszeket, majd hűtőbe tettem, hogy megdermedjenek. A maradék
étcsokit is megolvasztjuk gőz felett, majd egy nejlon zacskóba öntjük, a csücskét
levágjuk és függőlegesen csíkokat nyomunk belőle a torta tetejére kb. 1 centis
távolságba először balról jobbra, majd jobbról balra és így kialakul a szép minta
a tetején. Végül a maradék krémet
habzsákba töltöttem és az oldalát megdíszítettem és beleszúrtam a csoki
díszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése