Hozzávalók:
-
15
dkg Rama margarin
-
30
dkg liszt
-
1-2
ek tejföl
-
12
dkg porcukor
-
4
tojás
-
1
kk sütőpor
-
10
dkg ribizli
-
3-4
ek lekvár
-
12
dkg kristálycukor
A 4
tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral, majd
hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a tejfölt. Egy kivajazott, kilisztezett
tepsibe simítjuk és kb fél óra alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Majd megkenjük lekvárral, (én ribizli lekvárral csináltam) rászórjuk a ribizlit
és rákenjük a kristálycukorral felvert tojásfehérjét, majd egy fakanállal
kitámasztjuk a sütőajtót és így sütjük (szárítjuk), míg a hab picit megbarnul,
majd kivesszük, kihűtjük és fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése