Hozzávalók 4
főre:
-
500
g burgonya
-
1
nagy fej vöröshagyma
-
fél
citrom leve
-
3
gerezd fokhagyma
-
5
dkg füstölt sajt
-
fél
paradicsom
-
kakukkfű
-
majoranna
-
só,
bors
-
víz
A
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a
reszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és együtt pároljuk tovább egy
picit, majd hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott burgonyát és felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, pici
kakukkfűvel és puhára főzzük. Majd a végén hozzáadjuk a citromlevét és a
reszelt sajtot is, majd botmixerrel vagy turmixgépbe pépesítjük, ha kell, adunk
még hozzá vizet,ha túl sűrű. Újra felforraljuk és tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése