Hozzávalók:
-
4
csirkecomb
-
3-4
dl natúr joghurt
-
3-4
fokhagymagerezd
-
só
-
bors
-
1
tojás
A joghurtot
a tojással, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával összekeverjük. A
csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, lemossuk, majd belerakjuk ebbe a pácba,
lefedjük és kb 1 órára hűtőbe tesszük, hagyjuk állni benne. Majd utána a corn
flakest durvára törjük és a combokat beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük, majd megsütjük. Nem kell megijedni, a joghurt kicsit lefolyik
a combról és nekem is eléggé odasült a papírra. Kb másfél órát sütjük.
Körethez:
-
30
dkg rizs
-
6
dl víz
-
kurkuma
-
szezámmag
-
lenmag
-
egy
kisebb sárgarépa
-
só
-
egy
kis fej vöröshagyma
-
reszelt
sajt
A riszt
kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl forró vízzel, beledobjuk
a megpucolt vöröshagymát, sózzuk, megszórjuk pici kurkumával és belereszeljük a
megpucolt répát, majd lefedjük és sütőben fél óra alatt készre sütjük. Ha kész
belekeverünk lenmagot, szezámmagot és egy kis reszelt sajtot. Tálaláskor vízzel
kiöblített csészébe merjük, majd kiborítjuk, tetejére is teszünk reszelt
sajtot, ami lehet akár füstölt is, nagyon jó ízt ad neki.
Salátához:
-
1
fejes saláta
-
2-3
paradicsom
-
3-4
retek
A
zöldségeket felvágjuk, és persze akármilyen fajtát használhatunk és ebből is
helyezünk a tálra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése