Hozzávalók a
tésztához:
-
4
tojás
-
20
dkg porcukor
-
1,5
dl olaj
-
1,5
dl meleg víz
-
25
dkg liszt
-
háromnegyed
zacskó sütőpor
-
4
ek kakaópor
A krémhez:
-
50
dkg túró
-
2
cs. vaníliás cukor
-
4-5
ek porcukor
-
1
citrom reszelt héja és pici leve
-
25
dkg margarin
A
bevonathoz:
-
8
dl narancsos üdítőital ( mindegy hogy szénsavas vagy nem )
-
2
cs. vaníliás pudingpor
-
4
ek cukor
A tésztához
a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját
habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport
és a kakaóport is, elkeverjük, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert
habot is. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és készre sütjük. A krémhez a
margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a túrót, a citrom héját
és pici levét. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet és elkészítjük a
bevonatot is. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt,
cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Majd lezárjuk
alatta a lángot és még kicsit kevergetjük, hogy kicsit hűljön, majd ráöntjük a
sütire. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése