Hozzávalók a
tésztához:
-
4
tojás
-
8
dkg porcukor
-
8
dkg liszt
A krémhez:
-
2
cs vaníliás pudingpor
-
1
liter tej
-
6-7
ek porcukor
-
3
dl habtejszín
-
5
dkg étcsoki
-
1
narancs
-
2
ek zselatinpor
A piskótához
a tojások fehérjét csipet sóval és a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A
sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és
óvatosan beleforgatjuk a habot és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és
megsütjük. A krémhez a pudingot az előírás szerint elkészítjük a tejjel és a
cukorral. A forró pudingba belereszeljük a megmosott narancs héját. Ha kissé
kihűlt, hozzáadjuk a frissen kifacsart narancslében feloldott zselatint (
mikróba melegítsük kicsit meg és keverjük benne simára a zselatint de ne legyen
forró! ) Majd beleforgatjuk óvatosan a cukor nélkül keményre vert tejszínhabot
és az apróra tördelt/vágott étcsokit. Az egészet a piskóta tetejére simítjuk. 1
éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk,
tetejét feldíszítjük tejszínnel és naranccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése