Hozzávalók:
-
50
dkg liszt
-
4
tojássárgája
-
3 dl
tej
-
6
dkg cukor
-
2
dkg élesztő
-
8
dkg vaj
-
1
dkg van.cukor
-
csipet
só
-
citromhéj
-
1
kupak rum
Az élesztőt
a cukorral felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és
dagasztjuk pár percig. Majd letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Ezután
átdolgozzuk és ismételten 20 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk
és ismét letakarjuk és kb 10 percig még kelesztjük. Majd olajat melegítünk és a
fánkokba lyukat nyomunk és a lyukkal lefelé rakjuk az olajba és fedőt teszünk
rá, ezt a felét fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk és a másik felét is
aranybarnára sütjük, de már fedő nélkül. Ettől lesz szép szalagos a fánk.
Érdemes lassan sütni alacsony lángon, hogy átsüljön a fánk. Lecsepegtetjük
lyukkal lefelé fordítva és porcukorral meghintve, lekvárral vagy nutellával tálaljuk,
de olvasztott csokival is be lehet vonni, vagy a fánk közepébe is lehet lekvárt
tenni és úgy kisütni.
Vagy a végén olvasztott csokival meg lehet kenni a tetejét és színes tortadarával megszórni, nagyon mutatós!
Vagy a végén olvasztott csokival meg lehet kenni a tetejét és színes tortadarával megszórni, nagyon mutatós!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése