Hozzávalók
a kakaós szívekhez: (22 x 32 cm-es tepsihez):
-
18 dkg liszt
-
2 dkg kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 tojás
-
1 dl tej
A
sárga tésztához: ( 30 x 12 cm-es kenyérsütő formához)
-
30 dkg liszt
-
1,5 teáskanál sütőpor
-
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
-
15 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
3 tojás
-
1,5 dl tej
Előmelegítjük a sütőt, a tepsit pedig kivajazzuk, kilisztezzük.
Összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával. Habosra
keverjük a vajat a cukorral és a vanília kivonattal, majd az egyenként
hozzáadott tojásokkal, végül a liszttel és a tejjel. Elsimítjuk a tésztát a
tepsiben és 10-15 perc alatt megsütjük, kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Ezalatt
előkészítjük a sárga tésztát, a hozzávalókat az előzőek szerint összekeverjük.
A kakaós tésztából 5 cm-es szív kiszúróval kiszaggatjuk a szíveket, amennyit
csak lehet. Nem lesz szükség az összesre.
A formát kikenjük és kilisztezzük, kevés sárga tésztát elkenünk benne.
Ebbe állítjuk bele a szíveket szorosan egymáshoz illesztve úgy, hogy a sor elején
és végén ne érjenek a forma falához. A sárga tésztával kitöltjük a fennmaradó
helyet, kicsit az asztalhoz ütögetjük a formát, majd 40-45 perc alatt
megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, így nem szárad ki, tálalás előtt
szórhatunk rá porcukrot, de be is lehet vonni olvasztott csokival is és persze
lehet variálni a színeken is. Pl.: a szíveket lehet kis ételfestékkel rózsaszínre
csinálni kakaó helyett és a sárga tésztát meg kakaósra, nagyon mutatós úgyis.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése