Hozzávalók 4
személyre:
-
1
zacskó halfilé
-
só,
bors
-
citrom
-
morzsolt
bazsalikom
A
zöldborsópüréhez:
-
2
dkg vaj
-
25
dkg zöldborsó
-
só,
kevés cukor
-
1
csokor petrezselyem
-
1
gerezd fokhagyma
A
répapüréhez:
-
2
csokor sárgarépa
-
4
dkg vaj
-
só,
kevés cukor
A megmosott
leszárított halfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével és
megszórjuk bazsalikommal, majd egy kiolajozott tepsibe téve megsütjük. A
zöldborsópüréhez forró vajon megfuttatjuk a borsót ( mindegy, hogy mirelit vagy
nem ), sóval, kevés cukorral, a reszelt fokhagymával és aprított
petrezselyemzölddel ízesítjük. Fél dl vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A
répapüréhez a megtisztított répát kicsi kockákra vágjuk és forró olajon szintén
megfuttatjuk, sózzuk, kevés cukorral ízesítjük és 1 dl vízzel felöntjük és
lassú tűzön puhára pároljuk. Majd mindkettőt külön-külön lepépesítjük.
Tálaláskor a répapüréből veszünk 2 evőkanállal, ráfektetünk egy szelet halat és
a tetejére jöhet a zöldborsópüré és egy kis piros kaliforniai paprika kockával
díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése