Hozzávalók a
palacsintához:
-
2
tojás
-
2
dl tej
-
20
dkg liszt
-
2
dl víz
-
csipet
só
Hozzávalók a
töltelékhez:
-
50
dkg füstölt főtt sonka vagy tarja
-
1
fej vöröshagyma
-
só,
bors, majoranna
-
1
kupak konyak
-
2
ek liszt
-
tej
A palacsinta tésztát kikeverjük, és kicsit vastagabbat sütünk az
átlagosnál. Lehet, hogy dupla adag kell belőle, ki mennyire süti vastagra. A
töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és olajban megpároljuk, hozzáadjuk a
ledarált sonkát, sót, borsot, majorannát és a konyakot. Majd liszttel
megszórjuk és felöntjük tejjel, nem kell sok, mert sűrű krémet kell kapnunk a
végén. Majd kiforraljuk és összeturmixoljuk. Majd egy palacsintát magunk elé
helyezünk a közepére teszünk egy adag krémet, a 2 oldalát behajtjuk picit, majd
feltekerjük és duplán bepanírozzuk és kisütjük. Nálam eléggé fröcsögött az
olaj, de megéri, mert nagyon finom! Házi tartármártással tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése