Hozzávalók:
-
50
dkg zsenge spenótlevél
-
2
tojás
-
4
dl főzőtejszín
-
10
dkg reszelt sajt
-
10
dkg sonka
-
só,
bors
-
frissen
reszelt szerecsendió
Egy lábosban
vizet forralunk, forráskor beledobjuk a megpucolt, megmosott spenót leveleket,
de egy perc múlva ki is vesszük, leszűrjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a tejszínt a tojással, a reszelt sajttal, vékony
csíkokra vágott sonkával ( én csirkemell sonkát használtam, vegák tehetnek bele akár gombát), sóval, borssal,
szerecsendióval. Gyorsan beleforgatjuk a spenótleveleket. Egy akkora
sütőedénybe tesszük, hogy 4 centinél ne álljon vastagabban benne a krémes
spenót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, hogy a teteje
ropogós, az alja pedig krémszerűen lágy maradjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése