Hozzávalók:
-
30 dkg spenót
-
50 dkg túró
-
3 db tojás
-
1 db vöröshagyma
-
őrölt bors
-
szerecsendió
-
zsemlemorzsa
-
fokhagyma
-
1 csomag réteslap
-
margarin
-
olaj
A hagymát apróra vágjuk, margarinon megpároljuk. A
spenótot sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk hűlni és jól
kinyomkodjuk. Ezután a spenótot, a túrót, a hagymát és a tojásokat jól
összekeverjük. A réteslapot vizes konyharuhára tesszük, egyesével olajjal
megkenjük, 3 darabot rétegezve egymásra. Zsemlemorzsával megszórjuk, a töltelék
felét rákenjük, széleit kicsit behajtjuk, és a nedves ruha segítségével
felcsavarjuk. Ugyanígy még egy rudat készítünk. A tetejüket olajjal megkenjük,
és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése