Hozzávalók:
·
3/4 bögre hajdina liszt
·
3/4 bögre zabliszt
·
4 ek chia mag
·
1 bögre mák
·
1 bögre kókuszreszelék
·
100 gramm beáztatott mazsola
·
csapott kávéskanál sütőpor
·
5-6 ek kókusztej
·
1 kávéskanál őrölt vanília
·
pici víz
A chia maghoz adjunk hozzá annyi vizet,
hogy pont ellepje. Hagyjuk neki annyi időt, hogy bezselésedjen rendesen. A
hajdinalisztet tegyük egy keverőtálba. A beáztatott mazsolát is tegyük egy
aprítóba 3-5 ek vízzel és aprítsuk pépesre. Tegyünk minden más összetevőt is a
tálba keverjük jól össze. Ne lepődjünk meg mert nem a megszokott tészta állaga
lesz, hanem egy összeálló, szinte formázható massza. A tepsi aljába tegyünk
sütőpapírt, öntsük bele a masszát és egy kanállal vagy a kezünkkel egyengessük
el. Előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Kihűlés után szeleteljük fel és
lekvárral vagy mogyoróvajjal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése