Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
10 dkg cukor
25 dkg finomra őrölt dió
3 dkg cukrozatlan kakaópor
fél kk szódabikarbóna
A krémhez:
2 tojás
2,5 dl frissen facsart narancslé
10 dkg cukor
2 ek étkezési keményítő pici
vízzel kikeverve
7 dkg vaj
A tetejére:
narancsszeletek
aprított dió
Elkészítjük a tésztát: először is
a sütőt előmelegítjük. A tojást gépi habverővel habosra keverjük a cukorral,
hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a szódabikarbónát és egy kivajazott,
lisztezett 26 centis tortaformában megsütjük kb. 25 perc alatt, majd
kettévágjuk.
A krémhez a hozzávalókat egy lábosba tesszük
és alacsony lángon összefőzzük, majd a keményítővel sűrítjük. Hagyjuk hűlni,
kevergessük közbe, majd jöhet az összeállítás: alsó lap, rá a krém fele, másik
lap, krém másik fele, aztán a díszítés a narancsszeletekkel és a pirított
dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése