2018. május 31., csütörtök

Csupa csoki palacsinta



Hozzávalók 4-6 személyre:
a palacsintához:


15 dkg liszt
1 csipet só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
4-5 evőkanál szódavíz

a töltelékhez:


25 dkg mascarpone
12,5 dkg csokoládés mogyorókrém

az öntethez:


1 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor



A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük és állni hagyjuk kb fél órát, majd kisütögetjük a palacsintákat. Közben a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel és hűtőbe tesszük. Ez az adag az eredeti recept alapján van én ízlés szerint kevertem ki a kettőt.  Az öntet hozzávalóit összeforraljuk, hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük és kettévágjuk. Én tettem a töltelékbe meggyet, de bármilyen gyümölccsel jó. Tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése