Hozzávalók 4-6 személyre:
a palacsintához:
15 dkg liszt
1 csipet só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
4-5 evőkanál szódavíz
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
12,5 dkg csokoládés mogyorókrém
az öntethez:
1 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük és állni hagyjuk kb fél órát, majd kisütögetjük a palacsintákat. Közben a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel és hűtőbe tesszük. Ez az adag az eredeti recept alapján van én ízlés szerint kevertem ki a kettőt. Az öntet hozzávalóit összeforraljuk, hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük és kettévágjuk. Én tettem a töltelékbe meggyet, de bármilyen gyümölccsel jó. Tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése