Hozzávalók:
20 dkg sült tök
1 dl tej vagy víz
1 fej hagyma, egészen apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál kakukkfű
5-6 dkg feta
bacon
10 dkg tészta/fő
A feldarabolt hagymát üvegesre pároljuk,
rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a megsült, lepépesített sütőtököt.
Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és kakukkfűvel. Adunk hozzá vizet vagy
tejet vagy növényi tejet, hogy krémes legyen a szósz. Majd belemorzsoljuk a
feta sajtot is és összefőzzük. Közbe kifőzzük a makaróni tésztát, majd belekeverjük
a szószba. Bacont felcsíkozva zsírjára pirítjuk, kiszedjük a megsült pörcöket
és félretesszük. Ezzel és feta sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése