Hozzávalók a
palacsintához:
-
4
tojás
-
8
dl tej
-
6dl
szóda vagy ásványvíz
-
60
dkg liszt
-
csipet
só
Hozzávalók a
töltelékhez:
-
1
konzerv gomba
-
10
dkg gépsonka
-
5-6
db nagyobb krumpli
-
1
nagy doboz tejföl
-
1
fej vöröshagyma
-
1-2
gerezd fokhagyma
-
1
ek. pirosarany
-
1
tv paprika
-
5
dkg szalonna
-
1
ek. pirospaprika
-
1
dl tejföl
-
2
ek. liszt
-
só,
bors
-
majoranna,
őrölt kömény
A palacsinta
hozzávalóit kikeverjük és a palacsintákat vékonyra kisütjük. A töltelékhez a
krumplikat meghámozzuk kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük,
leszűrjük és összetörjük. Hozzákeverjük a nagy doboz tejfölt, a kis kockákra
vágott gépsonkát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk majd a
pörcöket kiszedve a krumplihoz keverjük ezt is. A vöröshagymát apróra vágjuk és
kevés olajon megdinszteljük, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a lemosott
gomba. Kicsit pirítjuk majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük vízzel és
megfűszerezzük: majoranna. kömény, só, bors, pirosarany és jöhet bele a
kockákra vágott tv paprika majd összefőzzük. Egy szűrőlapáttal kivesszük a
hagymás paprikás gombát a léből és belekeverjük a krumpliba, nem baj ha egy kis
szaft is megy hozzá. A mártást pedig a tejföl és liszt keverékével behabarjuk,
hogy sűrűbb legyen. A palacsintákat megtöltjük a krumplis töltelékkel és a
mártással meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése