Hozzávalók:
-
12
és ½ dkg liszt
-
5
dkg mogyoró
-
1
csipet só
-
5
dkg vaj vagy margarin
-
1
tojás
-
2
csapott ek. kristálycukor
A mogyorót
száraz serpenyőben kis lángon kevergetve illatosra pirítjuk. Ha kihűlt, finomra
daráljuk. Majd a hozzávalókat összegyúrjuk. A muffintepsit kivajazzuk,
kilisztezzük. Majd 12 gombócra osztjuk a tésztát, tenyerünk közt ellapítjuk kör alakúra és belenyomkodjuk a muffintepsi
horpadásaiba. 15-18 perc alatt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd
ha megsült, megvárjuk míg kihűlnek. Közben elkészítjük bele a krémet. Én
kétféle krémet csináltam egy fehér és egy étcsokisat.
Krém
hozzávalók:
-
10
dkg étcsoki
-
10
dkg fehércsoki
-
1
és ½ dl tejszín
-
5
dkg vaj
Előveszünk
két edényt, és elfelezzük a hozzávalókat. Az egyikbe megy a fehér a másikba az
étcsoki kockákra törve és felesbe a többi hozzávaló, majd alacsony lángon
összeolvasztjuk őket és kicsit hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a
tészta kivesszük a formából és egy sütőpapírral leterített tálcára tesszük őket
majd megtöltjük őket a krémmel és betesszük a hűtőbe néhány órára. Gyümölccsel
fogyasztva is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése