Hozzávalók a
tésztához:
-
21
dkg finomliszt
-
7
dkg kristálycukor
-
14
dkg margarin
-
2
dkg cukrozatlan kakaópor
-
fél
citrom reszelt héja
-
késhegynyi
vaníliás cukor és fahéj
Krémhez:
-
5-10
dkg lekvár
-
10
dkg darált dió
-
1-2
ek. rum
Tetejére:
-
1
tábla étcsoki vagy tortabevonó
-
dió
vagy mandula
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőbe
tesszük. Másnap belisztezett deszkán kinyújtjuk és 4-5 centis korongokat
szaggatunk belőle. Megvajazott, belisztezett sütőlemezen még megkenjük egy kis
cukros vízzel majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Figyeljünk
rá, mert gyorsan sül, és nem szabad nagyon barnának lennie. Amíg a tészta sül,
a krém hozzávalóit összekeverjük. Amikor a korongok kihűltek, a krémmel összeragasztjuk
őket. Tetejüket, forró vízfürdőben felolvasztott étcsokival megkenjük és
egy-egy szem tisztított mandulát vagy fél diógerezdet nyomunk a közepébe. Ha szív alakba szaggatjuk ki a tésztát ajándéknak is jó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése