Hozzávalók:
-
30
dkg spenót
-
fél
kg burgonya
-
25
dkg liszt
-
fél
fej vöröshagyma
-
5
gerezd fokhagyma
-
1
tojás
-
só,
bors
-
szerecsendió
-
1
nagy pohár tejföl
-
olaj
-
sajt
A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágva megfőzzük, majd összetörjük. Ha friss spenótból készítjük, akkor forrázzuk le
majd ha kihűlt vágjuk apróra és facsarjuk ki a felesleges levet belőle. Ha
mirelitből akkor fel kell engedni és kifacsarni a levét. A burgonyát a spenóttal, a liszttel, sóval,
borssal, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával és a 3 fokhagymával, pici
szerecsendióval gyúrjuk össze. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd
forrásban lévő vízben főzzük ki őket 5-8 perc alatt. A gombócokat olajjal
vékonyan kikent tepsibe tesszük. A tejfölt, 2 apróra vágott fokhagymával sóval,
borssal keverjük ki, majd ezt öntsük a kifőzött gombócokra és reszelt sajttal
hintsük meg. Előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése