Hozzávalók:
-
50
dkg makaróni
-
50
dkg csirkemell vagy pulykamell
-
30
dkg gomba
-
1
fej vöröshagyma
-
1
nagy üveg sűrített paradicsom
-
só,
bors, babérlevél, bazsalikom, majoranna
-
sajt
a tetejére
A tésztát
forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy tálban összekeverjük 1-2 kanál
olajjal. A húst apró darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát
apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húsdarabokat és addig
pirítjuk, míg a hús minden oldala kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a gombát,
sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Kevergetve együtt
pároljuk és hozzáöntünk 1-2 deci vizet, hogy ne legyen annyira sűrű.
Beletesszük a babérlevelet, a majorannát,
csipet morzsolt bazsalikomot és puhára pároljuk. Egy jénai tálat olajjal
kikenünk, elterítünk benne egy sor tésztát, erre kerül a mártásos hús fele,
újra egy sor tészta, majd a mártásos hús másik fele, végül betakarjuk a maradék
tésztával. Tetejét kevés vajjal vagy olajjal meglocsoljuk, ráreszelünk sajtot
majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük fél óra alatt.
Én a húst
ledaráltam és 1 konzerv gombát használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése