2013. június 3., hétfő

Barackos túrótorta





Piskóta hozzávalók:
-          15 dkg porcukor
-          1 cs. sütőpor
-          25 dkg liszt
-          4 tojás
-          1 citrom héja és leve
-          1 csipet só
-          1 cs. van.cukor
-          20 dkg vaj vagy margarin

A vajat a cukorral, a van.cukorral, a sóval, meg a citromhéjjal és egy pici citromlével krémesre keverjük robotgéppel. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat majd a sütőporos lisztet. A tésztát vajjal kikent és lisztezett tortaformába öntjük és 20 perc alatt készre sütjük.

Krém hozzávalók:
-          50 dkg túró
-          10 dkg porcukor
-          6 dl habtejszín
-          2 habfixáló
-          1 cs. Dr Oetker Instant Zselatinfix
-          1 konzerv barackbefőtt


A túrót kikeverjük a cukorral, a tejszínt pedig kemény habbá verjük a habfixálókkal, majd hozzákeverjük a túrós masszához óvatosan. A barackokat pici kockákra vágjuk és ez is meg a zselatinpor is mehet hozzá, összekeverjük. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel és a tetejét is bevonjuk vele majd visszahelyezzük köré a tortaformát és hűtőbe hagyjuk megdermedni. Díszítésként tehetünk rá citromkarikát és barack szeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése