Piskóta
hozzávalók:
-
15
dkg porcukor
-
1
cs. sütőpor
-
25
dkg liszt
-
4
tojás
-
1
citrom héja és leve
-
1
csipet só
-
1
cs. van.cukor
-
20
dkg vaj vagy margarin
A vajat a
cukorral, a van.cukorral, a sóval, meg a citromhéjjal és egy pici citromlével
krémesre keverjük robotgéppel. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat majd a
sütőporos lisztet. A tésztát vajjal kikent és lisztezett tortaformába öntjük és
20 perc alatt készre sütjük.
Krém
hozzávalók:
-
50
dkg túró
-
10
dkg porcukor
-
6
dl habtejszín
-
2
habfixáló
-
1
cs. Dr Oetker Instant Zselatinfix
-
1
konzerv barackbefőtt
A túrót
kikeverjük a cukorral, a tejszínt pedig kemény habbá verjük a habfixálókkal,
majd hozzákeverjük a túrós masszához óvatosan. A barackokat pici kockákra
vágjuk és ez is meg a zselatinpor is mehet hozzá, összekeverjük. A piskótát
kettévágjuk és megtöltjük a krémmel és a tetejét is bevonjuk vele majd
visszahelyezzük köré a tortaformát és hűtőbe hagyjuk megdermedni. Díszítésként
tehetünk rá citromkarikát és barack szeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése