2013. június 3., hétfő

Juhtúrós lepény másképp





Hozzávalók:
-          40 dkg liszt
-          fél tk. cukor
-          1 tk. só
-          fél cs. szárított élesztő
-          1 gerezd zúzott fokhagyma
-          2 dl víz
-          olaj
-          1 nagy doboz tejföl
-          1 kis fej vörös vagy lilahagyma
-          Apetina sajt

-          szalonna ízlés szerint


A lisztet elkeverem a cukorral, sóval, fokhagymával és a szárított élesztővel, hozzáadok 1 ek. tejfölt és 1 ek. olajat majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy egy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Az Apetina sajtot azért választottam mert ez olcsóbb mint az igazi juhtúró de az íze szerintem hasonló és szerintem nagyon finom. Ezt a sajtot villával összetörjük és hozzákeverjük a tejfölt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, de adhatunk hozzá egy kis őrölt borsot is és snidlinget is majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szalonnát kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk.  A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Fogunk egy serpenyőt, palacsinta sütőt és mindegyik tészta dbot vékonyra nyújtjuk és akkorára, hogy beleférjen a serpenyőbe. Majd a serpenyőt felforrósítjuk kikenjük egy kis olajjal és mehet bele a kinyújtott tészta és mindkét felét megsütjük ez pár perc. Mindegyik lepény sütése előtt kikenjük olajjal. A megsült lepényeket megkenjük a sajtos krémmel és megszórjuk a megpirított szalonnával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése