Hozzávalók:
-
40
dkg liszt
-
fél
tk. cukor
-
1
tk. só
-
fél
cs. szárított élesztő
-
1
gerezd zúzott fokhagyma
-
2
dl víz
-
olaj
-
1
nagy doboz tejföl
-
1
kis fej vörös vagy lilahagyma
-
Apetina sajt
-
szalonna
ízlés szerint
A lisztet
elkeverem a cukorral, sóval, fokhagymával és a szárított élesztővel, hozzáadok
1 ek. tejfölt és 1 ek. olajat majd annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy egy
kemény, de rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára
kelesztjük. Az Apetina sajtot azért választottam mert ez olcsóbb mint az igazi juhtúró de az íze szerintem hasonló és szerintem nagyon finom. Ezt a sajtot villával összetörjük és hozzákeverjük a
tejfölt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, de adhatunk hozzá egy kis őrölt borsot
is és snidlinget is majd tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szalonnát
kockákra vágunk és zsírjára pirítjuk. A
megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Fogunk egy serpenyőt, palacsinta sütőt és
mindegyik tészta dbot vékonyra nyújtjuk és akkorára, hogy beleférjen a
serpenyőbe. Majd a serpenyőt felforrósítjuk kikenjük egy kis olajjal és mehet
bele a kinyújtott tészta és mindkét felét megsütjük ez pár perc. Mindegyik
lepény sütése előtt kikenjük olajjal. A megsült lepényeket megkenjük a sajtos
krémmel és megszórjuk a megpirított szalonnával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése