Hozzávalók:
-
200
g darált keksz
-
50
g olvasztott vaj
-
500
g mascarpone
-
2
ek. porcukor
-
5
dkg étcsoki
-
15
dkg tejcsoki
-
50
g fehércsoki
A darált
kekszet ( ki amilyet szeret, lehet sima háztartási, vagy győri édes, én
zabpelyheset használtam) a vajjal összekeverjük és egy pici tortaforma aljába
nyomkodjuk majd betesszük a hűtőbe. Az ét és a tejcsokit kockákra tördelve
vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a porcukrot és
a mascarponét és ráöntjük a kekszes alapra, simára kenjük a tetejét. A
fehércsokit is megolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük, a csücskét
levágjuk és függőlegesen csíkokat nyomunk belőle a torta tetejére kb. 1 centi
távolságba, majd fogunk egy fogpiszkálót és vízszintesen húzunk vele csíkokat
ugyanígy kb. 1 centis távolságba először balról jobbra, majd jobbról balra és
így tovább és így kialakul a szép minta a tetején. Majd hűtőbe tesszük pár órára,
hogy megdermedjen, bár a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése