Hozzávalók:
-
35
dkg liszt
-
fél
cs. sütőpor
-
2
dkg élesztő pici tejbe felfuttatva
-
15
dkg margarin
-
15
dkg porcukor
-
2
tojássárgája
-
2
ek. tejföl
-
cseresznye
-
cukor
-
őrölt
fahéj
A
hozzávalókat összegyúrjuk és elfelezzük a tésztát. Az egyik felét vékonyra
nyújtjuk és egy kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk és megszórjuk
egy kis zsemlemorzsával, hogy ne áztassa el a tésztát a cseresznye ha sok levet
eresztene. A másikat szintén vékonyra nyújtjuk, majd kicsi szív formával
kiszaggatjuk. A cseresznyét kimagozzuk és ízlés szerint összekeverjük cukorral
és őrölt fahéjjal majd belesimítjuk a tortába és elkezdjük körberakni a
szívekkel kívülről haladva befelé. Ha kiraktunk egy kört kenjük le felvert
tojással, így jobban ragad hozzá a következő. Majd ha az egészet beterítettük,
a közepe kivételével akkor lekenjük tojással és aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése