Hozzávalók:
-
20
dkg kristálycukor
-
1
cs. sütőpor
-
25
dkg liszt
-
1
citrom
-
4
tojás
-
1
csipet só
-
1
cs. van.cukor
-
20
dkg margarin vagy vaj
-
10-15
szem szeder
A vajat a
cukorral, a van.cukorral, a csipet sóval és a citrom reszelt héjával krémesre
keverjük robotgéppel. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd jöhet hozzá a
sütőporral elkevert liszt. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és
rászórjuk a szedret. Ha fagyasztottat használunk, akkor először engedjük fel
majd csepegtessük le és keverjük el 1
ek. étkezési keményítővel, hogy ne eresszen annyi levet sütés közben. Majd
előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tálaláskor
megszórhatjuk porcukorral vagy készíthetünk hozzá mázat is:
A citrom kifacsart
levét keverjük simára 15 dkg porcukorral és ezzel kenjük meg a süti tetejét és
hagyjuk megszáradni. De aki akar még tejszínhabot is adhat hozzá J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése