Hozzávalók:
-
1
kg csirkemell
-
1
konzerv gomba
-
1
konzerv kukorica
-
1
fej vöröshagyma
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
só,
bors, majoranna
-
4
dl főzőtejszín
-
1
tv paprika
-
1
paradicsom
-
1
kg krumpli
-
tej
-
tejföl
-
sajt
A
csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon
megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is és a csirkemellet
is és kifehéredésig sütjük. Ekkor jöhet hozzá a gomba is és a kockákra vágott
paprika és paradicsom és pároljuk készre. Végül adjuk hozzá a kukoricát és a
tejszínt, sót, borsot, majorannát és főzzük össze. A krumplit hámozzuk meg,
vágjuk kis kockákra és főzzük meg, majd szűrjük le, törjük össze és ízlés
szerint tejjel és tejföllel keverjük krémesre. Egy nagy tepsit olajozzunk ki és
tegyük az aljára a csirkemelles ragut, majd rá a burgonyapürét, kenjük meg
kevés tejföllel és szórjuk meg egy kis sajttal és fél óra alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése