Hozzávalók
a tésztához:
- 30 dkg liszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
2 tojássárga
-
1 kávéskanál sütőpor
-
2 dkg kakaó
-
1 teáskanál vaníliakivonat
-
só
A
töltelékhez:
- 50 dkg túró
-
10 dkg tejföl
-
15 dkg cukor
-
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
-
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
- 1/2 citrom leve (elhagyható)
A hideg
vajat a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát,
a porcukrot, a sütőport, a kakaót, a vaníliakivonatot és egy csipetnyi sót,
majd összegyúrjuk. Amikor a tészta felülete simává vált cipót gömbölyítünk
belőle és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt
elkészítjük a túrótölteléket, amihez az összes hozzávalót turmixgépben krémesre
turmixoljuk. Elővesszük a tésztát, két részre osztjuk, és a pitetálnál kicsit
nagyobbra nyújtjuk őket. Az egyiket beletesszük a piteformába úgy, hogy az
oldalára is kerüljön a tésztából. Belekanalazzuk a túrókrémet, majd a tetejére
helyezzük a tészta másik felét. A felesleges tésztát lecsipkedjük, majd
villával sűrűn megszurkáljuk a pite tetejét, hogy sütés közben a gőz
eltávozhasson. 180 fokos sütőben, alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük.
Kihűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése