Hozzávalók:
-
1kg burgonya
-
1 fej vöröshagyma
-
2-3 babérlevél
-
10 dkg szalonna
-
1 ek. olaj
-
1 nagy tejföl
-
só
-
bors
A savanyú káposztát kicsit leöblítjük vízzel.A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A
kolbászt is felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk, és 1 kanál olajon
megdinszteljük. Rátesszük a levéből kicsavart főtt savanyú káposztát, borsozzuk
adunk hozzá babérlevelet és pár percig együtt pirítjuk. A szalonnát kis
kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd a megsült szalonna kockákat(zsírja
nélkül) a káposztához keverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleteszünk egy
sor burgonyát, megsózzuk, rá savanyú káposzta kerül, arra pedig szeletelt
kolbász. Erre egy kevés tejfölt öntünk. A rétegezést így folytatjuk, és
burgonyával fejezzük be. A burgonyára öntjük a megmaradt tejfölt. Előmelegített
sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése