Hozzávalók:
-
40
dkg szélesmetélt tészta
-
10
dkg vaj
-
6
tojás
-
20
dkg porcukor
-
1
cs. van.cukor
-
4
dl tejföl
-
25
dkg túró
-
10
dkg mazsola
-
4
dkg cukrozatlan kakaópor
-
5
dkg baracklekvár
-
1
citrom
A tésztát
enyhén sós, bő forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük és elkeverjük 7 dkg
olvasztott vajjal és 3 részre osztjuk. Minden részt összekeverünk 2-2
tojássárgájával. A tejföl felét elkeverjük a vaníliás cukorral és összekeverjük
a tészta első részével. A másodikat 10 dkg cukorral összekevert kakaóval
ízesítjük. A harmadikhoz a túróból, 10 dkg cukorból és 2 dl tejfölből és a
citrom reszelt héjából készítünk keveréket. A tojások fehérjét felverjük kemény
habbá és a baracklekvárt is hozzákeverjük. A megmaradt vajjal kikenjük a
tepsit, meghintjük zsemlemorzsával, egymásra rétegezzük a 3 féle ízesítésű
tésztát. Alulra kerüljön a tejfölös, rá a kakaós, felülre a túrós. Az egészet
borítsuk be a baracklekvárral elkevert tojáshabbal és előmelegített sütőben
süssük 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése