Hozzávalók a
halfasírthoz:
-
1
cs. halfilé
-
1
zsemle
-
1
tojás
-
fél
fej vöröshagyma
-
1
fej fokhagyma
-
zsemlemorzsa
-
petrezselyemzöld
-
kapor
-
só,
bors
A halat
nagyon pici kockákra vágjuk, a zsemlét pedig vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk
és a halhoz adjuk. Jön még hozzá a tojás, apróra vágott kapor és
petrezselyemzöld, só bors, apróra vágott és kevés olajon megpárolt vörös és
fokhagyma és annyi zsemlemorzsa h formázható legyen. Majd nagyobb gombócokat
formázunk, ellapítjuk őket és zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajba
megsütjük őket.
A salátához:
-
1
kígyóuborka
-
2
paprika
-
3
paradicsom
-
1
db jégsaláta
-
fél
fej vöröshagyma
-
3
dl natúr joghurt
-
só,
bors
-
metélőhagyma
A
zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk és összekeverjük. A
metélőhagymát apróra vágjuk és a joghurttal összekeverjük, sóval, borssal
ízesítjük.
A
halfasírtokat rizzsel a salátával és a joghurtos öntettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése