Hozzávalók:
-
½
kg ribizli
-
másfél
deci cukorszirup
-
2
citrom
A ribizlit
megmossuk és leszemezzük. A cukorsziruphoz főzőedényünkben melegítsünk fel 150
ml vizet, de ne forraljuk fel. Ha az edény alján kis légbuborékok keletkeznek,
az már azt jelenti, hamarosan eléri a vizünk a forráspontját. Ekkor kell
hozzáadni 150 g kristálycukrot. Fokozatosan adagoljuk és közben egy fakanál
segítségével folyamatosan kevergetjük, egészen addig, ameddig el nem olvad
benne. Ekkor már a gázt ki is kapcsolhatjuk edényünk alatt és hagyjuk kihűlni a
már elkészült cukorszirupot. A ribizlit a cukorsziruppal, a citromok levével és
kb. fél liter vízzel összeturmixoljuk. Leszűrjük 2-szer és üvegbe vagy kancsóba
öntjük és hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése