Hozzávalók:
-
0,5
kg háztartási keksz
-
2
nagy pohár tejföl
-
lekvár
-
2
cs. van. cukor
Ezt
a receptet Takács Nóritól lestem el :) Mindenkinek ajánlom az oldalát, ha
videón is megszeretnétek nézni ezt a receptet. Ezen kívül pedig sok más csajos
praktikát találtok az oldalon, megéri ellátogatni ide: http://noratakacs.com/startflash1.php
A tejfölbe belekeverjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint lekvárt, amilyet szeretünk, én ebbe áfonya lekvárt tettem kb. 4-5 evőkanállal. Egy jénai tálba rakunk egy réteg kekszet, majd kenünk rá a krémből, majd ismét keksz majd krém amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. Díszíteni lehet friss gyümölccsel és 3-4 órára hűtőbe kell tenni, hogy a keksz megpuhuljon. Finom, hűsítő nyári édesség.
A tejfölbe belekeverjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint lekvárt, amilyet szeretünk, én ebbe áfonya lekvárt tettem kb. 4-5 evőkanállal. Egy jénai tálba rakunk egy réteg kekszet, majd kenünk rá a krémből, majd ismét keksz majd krém amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. Díszíteni lehet friss gyümölccsel és 3-4 órára hűtőbe kell tenni, hogy a keksz megpuhuljon. Finom, hűsítő nyári édesség.
De van még egy plusz tippem:
Lekvár helyett lehet a tejfölbe keverni
reszelt citrom héjat és belefacsarni a levét és egy kis porcukorral ízesíteni,
és citromkarikákkal díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése