Hozzávalók a
leveshez:
-
1
nagy tál meggy
-
1
nagy pohár natúr joghurt (450g)
-
méz
-
fél
citrom leve
-
őrölt
fahéj
-
1
cs. vaníliás cukor
-
víz
A meggyből
10-15 db-ot félreteszünk, a többit kimagozzuk és turmixgépbe tesszük,
hozzáadjuk a natúr joghurtot, az őrölt fahéjat, a mézet ízlés szerint, a citrom
kifacsart levét és a vaníliás cukrot és összeturmixoljuk. Beleöntjük egy
lábosba és öntünk hozzá vizet,
hogy ne legyen olyan sűrű, majd hűtőbe tesszük.
A
túrógombóchoz:
-
25
dkg túró
-
1
ek. porcukor
-
1
cs. vaníliás cukor
-
1
tojás
-
7
dkg búzadara
A gombócok
hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy nagy
fazékba vizet forralunk és a túrós masszából kis golyókat formázunk és lobogó
vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük
őket, majd ha kihűltek a levesbe tesszük őket. Ezt bármilyen gyümölcsből meg lehet csinálni, egészséges és nagyon finom is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése