Hozzávalók:
-
250
g finomliszt
-
50
g búzadara
-
1
tasak sütőpor
-
200
g porcukor
-
100
g puha vaj
-
500
g túró
-
2
ek. vaníliás cukor
-
300
ml tej
-
3
tojás
Egy
hosszúkás zománcos tepsi alját alaposan kivajazzuk. A lisztet a búzadarával, a
sütőporral és a cukorral elkeverem. A keverék felét egyenletesen a tepsibe
szórom. A túrót jól eldolgozom a vaníliás cukorral, majd elosztom a liszt
tetején. Egy nagy bögrényi magozott meggyet rászórok ( lehet fagyasztott is),
picit lenyomkodom, majd rászórom a liszt másik felét. A tojásokat villával
felverem, egy kevés vaníliás cukrot teszek hozzá, majd hozzáöntöm a tejet. Ezt
az egyveleget szépen rácsurgatom a liszt tetejére, villával itt-ott
megszurkálom, meglazítom, hogy minden hova szivárogjon a tejes tojásból. A
vajat megolvasztom és rálocsolom a süteményre, majd előmelegített sütőbe kb. 1
órára, de nézni kell, amikor már szépen megpirul a teteje akkor kivesszük.
Langyosan már szépen vágható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése