Hozzávalók:
-
1
nagy fej karfiol
-
1
ek. vaj
-
1
nagy doboz tejföl
-
1
tojás
-
½
csokor petrezselyemzöld
-
só,
bors
-
sajt
Megtisztítjuk
és rózsáira szedjük a karfiolt. Enyhén sós vízben megfőzzük majd kivajazott,
vagy olajozott hőálló tálba tesszük. A tejfölt a tojással, sóval, borssal és az
apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és ráöntjük a karfiolra. Aki
akar tehet még a tetejére egy kis reszelt sajtot is, majd mehet a sütőbe míg
aranybarna nem lesz. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
Még egy tipp:
Kifőzött tésztával is összekeverhetjük és tepsibe téve, sajtot reszelve a tetejére pirosra sütjük.
Még egy tipp:
Kifőzött tésztával is összekeverhetjük és tepsibe téve, sajtot reszelve a tetejére pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése