Hozzávalók
az étcsokis krémhez:
-
100
g földimogyoró
-
100
g étcsoki
-
50
g vaj
-
50
ml tej
A fehér
csokis krémhez:
-
100
g földimogyoró ( de ehelyett lehet mandulát is használni)
-
100
g fehér csoki
-
50
g vaj
-
50
ml tej
Először a
fehéret készítjük, így nem kell duplán mosogatni. A mogyorót késes betétű aprítógépbe tesszük és elkezdjük összeturmixolni, addig, hogy már kezdjen krémes állagot kapni. A fehér csokit a
vajjal vízgőz felett megolvasztjuk és mehet a
mogyoróhoz, még egyszer az aprítóban átdolgozzuk, míg krémes nem lesz, majd
kiborítjuk egy tálba és jöhet ugyanígy az étcsokis krém ugyanebbe az aprítóba,
nem kell elmosni előtte. Nem kell megijedni, hogy híg a krém, mert ha betesszük a hűtőbe nagyon megdermed, én egyszer kihagytam belőle próbaként a tejet, de elég kemény lett. Egy üvegbe rétegezzük a krémeket és hűtőbe tesszük.
Kenyérre vagy kalácsra kenve de akár palacsintába töltve is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése