Hozzávalók:
-
1
kg burgonya
-
1
tojássárgája
-
15-20
dkg liszt
-
2
ek. olaj
-
csipet
só
-
kb.
10 db szilva
-
cukor
-
őrölt
fahéj
-
darált
háztartási keksz
A burgonyát
meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd burgonyanyomón
áttörjük. Belekeverjük a tojássárgáját, az olajat, a sót, és annyi lisztet,
hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Majd kinyújtjuk a tésztát, négyzeteket
vágunk belőle. A szilvákat félbevágjuk és megszórjuk egy kis cukorral és őrölt
fahéjjal, majd mindegyik négyzetbe teszünk egy fél szilvát, négy sarkát
összefogjuk, és gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe tesszük, majd
ha feljönnek a víz tetejére még 5 percig főzzük. A darált kekszet elkeverjük
őrölt fahéjjal és a kifőtt gombócokat ebbe forgatjuk. Porcukorral meghintve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése