Hozzávalók a
leveshez 4 főre:
-
4-5
db közepes körte
-
fél
kg fekete áfonya
-
pár
szem szeder
- 1
nagy pohár natúr joghurt (450 g)
-
méz
-
fél
citrom leve
-
víz
Hozzávalók a
tejberizs gombóchoz:
-
10
dkg rizs
-
negyed
liter tej + 1 deci víz
-
csipet
só
-
2-3
dkg porcukor
-
1
tk. vanília aroma
A leveshez a
körtéket, a szedret és az áfonya felét a joghurttal, a mézzel, fél citrom
levével és kb. 2 deci vízzel
összeturmixoljuk. Ha valaki nem szereti benne a magokat, az szűrje át. Ha nagyon sűrű még egy kis vizet
önthetünk hozzá, és belekeverjük a megmaradt áfonya szemeket, majd hűtőbe
tesszük.
A
gombócokhoz a hozzávalókat egy lábosba öntjük és felforraljuk, folyamatos
keverés mellett puhára főzzük a rizst. Ha nem puhul meg teljesen még tehetünk
hozzá egy kis vizet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hűtőbe tesszük. Tálaláskor
a tejberizsből gombócokat formálunk vagy egy kiskanállal beleteszünk a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése