Hozzávalók:
-
1
kg burgonya
-
1
nagy cukkini
-
2
sárga paprika
-
1
piros paprika (édes)
-
1
fej vöröshagyma
-
fél
kg darált hús
-
1
nagy tejföl
-
petrezselyemzöld
-
só,
bors
-
majoranna
-
1
tk. pirosarany
-
1
tk. gulyáskrém
-
őrölt
kömény
-
3
gerezd fokhagyma
-
5
dkg sajt
A
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a
darált húst és kifehéredésig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával és
felöntjük 2 pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá majorannát,
gulyáskrémet, pirosaranyat, őrölt köményt, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és
tovább főzzük. Egy tepsit kiolajozunk és a krumplikat nagyon vékony szeletekre
vágjuk és a felét a tepsi aljába fektetjük, sózzuk, erre jön a vékonyra
felkarikázott cukkini fele, ezt is sózzuk, majd a csíkokra vágott paprikák.
Erre ráöntjük a kész pörkölt alapot, majd jöhet a maradék cukkini, só, a
maradék krumpli, só. A tejfölt összekeverjük 1 gerezd apróra vágott
fokhagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és a rakott egyveleg
tetejére kenjük, és reszelünk rá egy kis sajtot is, majd 1 órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése