Hozzávalók (25 cm átmérőjű formához):
-
25 dkg liszt
-
7,5 dkg vaj
-
12,5 dkg + 3
evőkanál porcukor
-
1 tojás sárgája
-
50 dkg
mascarpone
-
pár csepp
citromlé
-
10 dkg
étcsokoládé
-
50 dkg szeder
(málna, ribizli)
A
lisztből, vajból, a tojás sárgájából és 12,5 dkg cukorból gyúrjunk tésztát,
majd csomagoljuk fóliába, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Ha a tészta
megszilárdult, nyújtsuk ki, helyezzük kivajazott, tortaformába, majd 180 fokra
előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt. A krémhez keverjük ki a mascarponét a 3 evőkanál
cukorral és pár csepp citromlével. A
csokoládét olvasszuk meg gőz fölött, majd kenjük be vele a kihűlt tésztánk
belsejét és hagyjuk megszilárdulni. Ezután
öntsük bele a krémet, és halmozzuk rá a szedret, de bármilyen gyümölcsöt lehet
rá tenni amit szeretünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése