Hozzávalók a
palacsintához 4 személyre:
- 2 közepes méretű cukkini
- 3 tojás
- 25-30 dkg liszt
- 2 dl ásványvíz
- 0,5 dl olaj
- só
- fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor (elhagyható)
- petrezselyemzöld
A töltelékhez:
- 1 Apetina sajt
- 3-4 ek. tejföl
- fél fej vöröshagyma ( apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- pirospaprika
vagy
- trappista sajt
- tejföl
vagy
- 25 dkg túró
- 2-3 ek. tejföl
- fél citrom leve
- só, bors
A cukkiniket
megmossuk, és héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és
állni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojásokat felverjük
kevés sóval és borssal és a reszelt fokhagymával és az olajjal. Apránként
hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a
vizet, és kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Beletesszük a felaprított
kaprot és petrezselymet is. Miután alaposan elkevertük, hozzáadjuk a
kinyomkodott cukkinit, és min.fél
órára hűtőszekrénybe pihentetjük. Kevés olajon a szokásosnál vastagabb
palacsintákat sütünk belőle. Megtöltjük a sajtkrémes töltelékkel és
feltekerjük. De meglehet tölteni reszelt trappista sajttal és tejföllel is vagy
a citromos túrókrémmel vagy körözöttel is. Mindegyikkel finom! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése