Hozzávalók a
tésztához:
-
20
dkg vaj vagy margarin
-
30
dkg rétesliszt
-
1
dl hideg víz
-
1
ek. ecet
-
csipet
só
A
töltelékhez:
-
fél
kg csirkemáj
-
olaj
-
15
dkg gépsonka vagy bacon szalonna
-
só
bors
-
pirosarany
A tészta
lekenéséhez:
-
tojás
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon és folpackba
csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A csirkemájat olajon megsütjük, sózzuk,
borsozzuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kirakjuk a gépsonka vagy a
bacon szalonna szeletekkel, megkenjük egy kis pirosarannyal és rátesszük a
májat is és feltekerjük, két végét összezárjuk. Tojással megkenjük és pirosra
sütjük.
Köretnek sok
megmaradt a zöldborsós rétes töltelékéből mert 1 kilóból csináltam, így burgonyát nagyon vékonyra szeltem és egy tepsi aljába rakosgattam, sóztam,
ráöntöttem a töltelék felét majd megint burgonya és megint töltelék és
megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése