Hozzávalók:
-
50
dkg brokkoli
-
30
dkg burgonya
-
1
fej vöröshagyma
-
3
gerezd fokhagyma
-
2
húsleveskocka
-
só,
bors
-
10
dkg trappista vagy gouda sajt
-
petrezselyemzöld
A brokkoli
rózsáit leszedjük, megmossuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Az apróra
vágott vörös és fokhagymát kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a
burgonyát és a brokkolit és a tűzön rövid ideig kevergetjük. 1 liter vízzel
felöntjük, beledobjuk a leveskockákat és addig főzzük, míg a zöldségek
megpuhulnak. ( Én fagyasztott brokkolit használtam, úgyhogy csak akkor dobtam
bele a levesbe mikor már a burgonya megpuhult, mert a brokkolinak elég 5-10
perc. ) A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána
megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a sajtot és a petrezselyemzöldet. Fokhagymás
pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk, de önmagában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése